Weinig energie, grote besparingen: bezuinig op je energierekening

We beginnen weer een klein beetje uit het dal dat crisis heet te kruipen. De economie trekt gelukkig aan en de toekomst ziet er rooskleuriger uit dan voorheen. Dat wil niet meteen zeggen dat we nu met een dikke portemonnee rondlopen. Op ons geld letten is nog steeds niet overbodig. Dat hoeft niet heel drastisch te zijn; vaak kunnen kleine handelingen, die weinig energie kosten, voor grote besparingen zorgen(zeker op lange termijn). Zoals bijvoorbeeld op je energierekening.

Door de bewuste en juiste keuzes op energiegebied te maken, kun je vele euro’s besparen. Hieronder enkele voorbeelden:

Apparaten in huis

Vervang al je lampen door spaarlampen €11 per lamp per jaar
Draai je wasjes op een lagere temperatuur €20 per jaar
Gebruik stand-by killers €35 per jaar
Gebruik een waterbesparende douchekop €27 per jaar

Isolatie van je huis

Door een goede isolatie van je huis gaat niet veel kostbare warmte verloren en bespaar je al snel tot 30% op je energierekening. Bekijk op internet wat de opties voor dak-, spouwmuur- of vloerisolatie zijn. Binnen een dag kan de klus geklaard zijn en je hebt er op lange termijn veel profijt bij.

Zonnepanelen

Wek je eigen energie op via zonnepanelen. Logisch is dat de aanschaf ervan iets meer gaat kosten, maar op lange termijn gaat het je zeker geld opleveren. Daarnaast profiteer je vaak van verschillende subsidies.

Onderhoud cv-ketel

Een goed onderhoud van je cv-ketel is noodzakelijk. Niet alleen omdat het vervelende storingen voorkomt, maar ook omdat de ketel een stuk zuiniger werkt en langer meegaat. Een onderhoudsbeurt is een kleine uitgave met een groot effect.

Overstappen energieleverancier

Iets heel anders, maar mogelijk één van de grootste kostenbesparingen: het energiecontract. Past het afgesloten contract nog bij je huidige leefsituatie? Misschien ben je meer gebaat met een ander contract of eventueel zelfs een andere energieleverancier. Weten waar je aan toe bent? Op een energievergelijkingswebsite als www.vergelijkenergieonline.nl bekijk je makkelijk en snel wat voor energiecontract bij je past.

Zo zie je maar weer dat bewust omgaan met energie, in welke vorm dan ook, het bedrag op je energierekening aanzienlijk kan verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>