Crisis in Europa

Het is crisis dat is een ieder wel opgevallen. De banken hebben er een potje van gemaakt en nu zit de hele wereld met de gebakken peren. Miljarden worden uitgegeven om het geheel weer enigszins recht te trekken, om de economie te stimuleren. En ervoor te zorgen dat er geen landen ten onder gaan wordt er meer dan eens ingegrepen met zijn allen. Natuurlijk wel onder strenge eisen en sancties indien hieraan niet voldaan wordt. Maar in hoeverre die sancties strekken, want het is voor heel Europa nadelig als er een land failliet gaat.

En wat voor invloed heeft dit op de Nederlandse inwoner of elke inwoner van Europa wat dat betreft. Het woord bezuinigen is het eerste wat in ons opkomt en terecht. We moeten naar de goedkopere supermarkt en dan ook wat minder frivool inkopen. Der naast willen we graag van alles het goedkoopste, de goedkoopste energieleverancier, de goedkoopste autoverzekering, de goedkoopste benzine en ga zo maar door. Want het is gewoon minder zeker op het moment en dan vooral op financieel gebied. En mensen gaan daardoor ook meer sparen en als er meer mensen gaan sparen gaat de rente omlaag die je krijgt en werkt het hele systeem eigenlijk averechts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>